mandag 30. mars 2009

Å leve en drøm

Barack Obama er en av verdens mektigste mennesker for tiden. Han er den første fargede amerikanske president. Men ut over det, hvem er egentlig Barack Obama?

I boka "Å leve en drøm - min afrikanske arv" får vi møte dagens amerikanske president lenge før han ble aktuell til verdens kanskje viktigste politiske verv. 

Obama forteller selv om oppveksten på Hawaii og i Indonesia. Faren hans var så godt som ikke tilstede under oppveksten, og døde i en bilulykke da Obama var i 20-årene. Barack Obama ble derfor ikke kjent med sin biologiske far, og boka reflekterer mye over hvem faren var og hva slags betydning han hadde for ham. 

"Å leve en drøm" er en spennende og velskrevet selvbiografi. Det ville den vært uansett hvem forfatteren er. Rase-, religions- og fattigdomsproblematikken blir grundig reflektert gjennom Obamas beskrivelse av hans eget liv.

Det at den nåværende amerikanske presidenten har en slik bakgrunn er godt å vite, synes jeg. Ut fra egne erfaringer har han mulighet til å sette seg inn i mange menneskers situasjoner. Forhåpentligvis vil det gjøre ham i stand til å ta riktige avgjørelser, som fører både USA og resten av verden i riktig retning.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar